Mersin Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 2. Uluslararası Kilikya Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu gerçekleşti. Sempozyumda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, “Dünya, Endüstri 4.0 çağına hazırlanırken, ülkemiz, şehirlerimiz ve üniversitelerimizin de bunun gerisinde kalması beklenemez. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemizin ve Sayın Başkanımız Vahap Seçer'in talimatıyla İleri Teknoloji Kampüsü'nün müjdesini de sizlere buradan vermek isterim. Bu kampus, dahi genç mucitler ile ileri teknoloji firmaları arasında adeta silikon vadisi gibi bir işleve sahip olacaktır” dedi.
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ev sahipliğini yaptığı 2. Uluslararası Kilikya Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu, Çiftlikköy Kampüsü yerleşkesindeki Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Sempozyumda mühendislik, teknoloji, iletişim, ulaşım, üretim ve sağlık gibi birçok konu ele alındı. Kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Mersin, Çağ ve Tarsus Üniversiteleri'nin rektörlerinin de katıldığı sempozyum, bilimin ilerlemesinde bir arada güçlü adımlar atılabileceğinin mesajını verdi.
Sempozyumda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Başkan Seçer'in seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan İleri Teknoloji Kampüsü'nün müjdesini verdi.
Sempozyumda paydaşları bir araya getiren mühendislik ve teknoloji kavramlarının zamanın her dilimine yön verdiğini belirten Gülcan Kış, “Her teknolojik gelişme aslında toplumsal gelişmeyi de beraberinde getirmektedir. Teknolojiyi, verimliliği, istikrarlı büyümeyi ve istihdam sağlamayı esas alan güçlü üretim ekonomisine sahip olan ülkeler her zaman gelişmiş ve çağdaş ülkeler olarak öne çıkmaktadır. Yine yatırımlarını yüksek teknolojiye dayalı ve katma değeri yüksek mal ve hizmet üreten alanlara yönelten ve böyle bir sanayileşme stratejisini benimseyen ülkeler, refah içinde geleceğe yürümektedir” dedi.
Kendisinin de bir mühendis olduğunu hatırlatan Kış, mühendislerin refah toplumuna sağladıkları katkıyı fark etmek için çevreye bakmanın yeterli olacağını vurgulayarak, “Güne başladığımız ilk andan itibaren günün sona ermesine kadar geçen zaman diliminde karşımıza çıkan çok şey aslında biz mühendislerin çalışmalarının sonucudur. Bu çalışmaların hepsi insanlığın hizmetine sunulan şeylerdir. Çünkü modern anlamda mühendislik, teorik bilgiyi pratik bilgiye dönüştürme sanatıdır. Mühendisler de insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, bunun eğitimlerini almış insanlardır. Bugün 21. yüzyılda, eski çağlara göre daha modern, daha refah içindeki bir ortamda yaşıyorsak hiç şüphesiz bu durum biz mühendislerin eseridir” diye konuştu.
Teknolojiye ve bilime yapılacak olan her yatırımın, Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetlerin kapısını sonuna kadar aralayacağını dile getiren Kış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in seçim vaatlerinden biri olan İleri Teknoloji Kampüsü'nün de müjdesini vererek şunları söyledi: “Bir sanayi, liman ve lojistik kenti olan Mersin'de bu sempozyumu düzenlememizin önemi çok büyük. Şunu da belirtmek isterim ki, her geçen gün değişen, gelişen ve ilerleyen teknoloji, dünyamızı hızla değiştirmektedir. Ülkemiz de bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Dünya, Endüstri 4.0 çağına hazırlanırken, ülkemiz, şehirlerimiz ve de üniversitelerimizin de bunun gerisinde kalması beklenemez. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemizin ve Sayın Başkanımız Vahap Seçer'in talimatıyla İleri Teknoloji Kampüsü'nün müjdesini de sizlere buradan vermek isterim. Girişimciler ile büyük teknoloji firmalarını bir araya getirecek olan bu kampüsümüz, bir anlamda düşünceyi ve icadı ekonomik değere dönüştürmek adına çalışmalar yapacaktır. Endüstri 4.0 çağında aramızda olan üniversite öğrencilerimize bir fırsat penceresi olacak bu kampus, dahi genç mucitler ile ileri teknoloji firmaları arasında adeta silikon vadisi gibi bir işleve sahip olacaktır.”