Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam241
Toplam Ziyaret845622
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİT EMİN ÇELİK ANADOLU LİSESİ RESİM SERGİSİ AÇTI

ŞEHİT EMİN ÇELİK ANADOLU LİSESİ RESİM SERGİSİ AÇTI

      Mut Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi, okul öğrencilerinin yıl boyu yaptığı resim ve çalışmaları sergiledi. Öğrencilerin el emeği göz nuru birbirinden güzel resim ve çalışmaların yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü. Okul binasında açılan sergiyi, çok sayıda sanatsever gezdi. Binin üzerinde eserin sergilendiği sergide; kara kalem, kuru boya, sulu boya, yağlı boya, akrilik boya resimlerin yanı sıra, taş ve kütük üzerine yapılan resimler ile çeşitli materyallerin kullanıldığı çalışmalar büyük beğeni kazandı.

      Sergiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı nedeniyle “Cumhuriyet 100” adlı marş besteleyen, 2017 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Onurlu Sanatçısı unvanını alan, Azerbaycanlı orkestra şefi, besteci ve piyanist Turan Manafzade de katılarak, piyanoyla mini bir resital sundu. Manafzade, bestelediği Cumhuriyet 100 Marşı’nı da seslendirdi. Sergiye katılanlar arasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Halifeoğlu da yer aldı.

      Açtıkları resim sergisiyle ilgili olarak bilgi veren Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Sinan Reyhan, “Yaptığımız çalışmalar ilk dönem karakalem ağırlıklı, ikinci dönem tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle resimler yaptırdık. Ayrıca taş boyama, obje boyama gibi eserlerimiz de var. Çocukların bu sene yaptığı eserleri sergilemek istedik; emeklerinin karşılığını görsünler, kendileriyle gurur duysunlar diye böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

      Okulun resim öğretmenlerinden Şerife Aktaş ise, yine yılsonu sergisi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; her sene üretmeye devam etmenin önemini vurguladı.

      Üretimden gelen güçle öğrencilerin daha iyi işler yapmasını istediklerini kaydeden Aktaş, “Yapacakları her iyi iş için, bizler onlara önayak olmalıyız, diye düşünüyorum. Onların gerçekten daha mutlu olması, kendilerine olan güvenlerinin artması için böyle bir ortam yaratıyoruz. Çünkü sanat ve müziğin birleştirici gücüne inanıyoruz. Bu nedenle de burada böyle bir etkinlik yaptık” dedi.

      Sergilerine gelerek kendilerini onurlandıran Cumhuriyet 100 Marşı bestecisi Turan Manafzade’ye teşekkür eden Resim Öğretmeni Aktaş, bunun aynı zamanda öğrenciler için de farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Aktaş, “Öğrencilerimiz, yaptıkları işler iyi olduğu zaman insanları, önemli sanatçı ya da diğer kişileri buraya çekebildiklerini gördüler. Bu açıdan bence çok değerli” şeklinde konuştu.  

Öğrencilerinin güzel işler çıkardığını, senenin başından beri hem gelişimlerini izleyip, hem de insanlara bunu sunduklarında anlam kazandığını görmüş olduklarını ifade eden Aktaş; sergi için emek veren öğrenci, öğretmen ve okul idaresiyle, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

78 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın