Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi37
Bugün Toplam293
Toplam Ziyaret845674
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDEN ERİK BOYLAMA MAKİNESİ

BÜYÜKŞEHİRDEN ERİK BOYLAMA MAKİNESİ

            Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Mut ilçesi Esençay Mahallesi’ne erik boylama makinesi desteğinde bulunulduğu bildirildi.

            Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tarım bölgelerindeki üreticilerin yoğun iş gücünün azaltmasına yönelik modern ekipman destekleri devam ediyor. Belediyenin destekleri sayesinde ürün ve kalite kaybı asgariye inerek zamandan tasarruf sağlanıyor. Mut Esençay Sulama Kooperatifine teslim edilen erik boylama makinesi sayesinde de 5-6 kişinin yapacağı boylama işi 1 saatte bitiyor. Büyükşehir Belediyesi yıl içinde Mut ilçesinde ayrıca Çınarlı, Çortak, Yeşilyurt ve Gençali mahallelerine de erik boylama makinesi desteğinde bulunmuştu.

            Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında ziraat mühendisi olarak görev yapan Hüseyin Topkara, tarımsal kalkınma, tarımsal sulama kooperatifleri aracılığıyla makine ekipman desteklerine devam ettiklerini anlatarak, “Kooperatifler aracılığıyla verme nedenimiz ortak kullanım olması ve üreticilerin ürünlerine katma değer sağlanması. Destek sağlamış olduğumuz makinelerde saatte ortalama 1500 kilogram ürün boylanabiliyor. Bu da günlük 5-6 işçinin 1 günde yapacağı işe karşılık geliyor. Zamandan ve işçilikten kazanç sağlanıyor. 2024 yılı içerisinde erik üretimin yoğun olduğu ve talepleri olan mahallelerimize erik boylama makinesi destekleri vermeye çalıştık. Esençay, Çınarlı, Çortak, Yeşilyurt ve Gençali mahallelerine makine teslimi yaptık. Genelde Mut bölgesinden oldu çünkü buralarda erik üretimi fazla. İlerleyen süreçler içerisinde makine desteklerimiz küçük ve orta ölçekli üreticilerimiz için devam edecek” dedi.

224 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın