Büyükşehir Belediyesi’nin okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik sağladığı kursta 145 kadın okuma-yazma öğrendi. Okuma yazma öğrenen kadınlar hem sosyal hayatta bağımsız hareket edebiliyor, hem de çocuklarının eğitim hayatına katkı sağlayabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Kadınları her alanda görünür kılmak için birçok etkinlik ve proje gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme kurs merkezlerinde okuma yazma bilmeyen kadınlar için de imkan sağlıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren kurs merkezlerinde eğitim gören kadınlar, ilk aşamada okuma yazma ve basit matematik işlemlerini öğreniyor. 2 ayın sonunda girdikleri sınavda başarılı olanlar ise ikinci kademeye başlıyor. Bu aşamada da 2 ay süreli Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgileri derslerini gören kadınlar girdikleri sınavı geçtiklerinde Halk Eğitim Merkezi’nden ilkokul seviyesinde belge alıyorlar. Merkeze bağlı eğitim verilen Çilek, Kazanlı, Hal ve Turgut Türkalp şubelerinde şimdiye kadar 145 kadın okuma yazma öğrendi.
Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Çilek Şubesi Sorumlusu Deniz Kardoğan, kurs merkezlerinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlere destek sunduklarını söyledi. Kardoğan, "Bizim asıl amacımız onlara aslında okumanın yaşının olmadığını ve günlük yaşamlarında hayatlarını kolaylaştırmak için her zaman bir fırsatları olduğunu göstermek" dedi.
Sabah ve öğle oturumlarında günde 4’er saat kurs verildiğini ifade eden Kardoğan, "İsteyen her yetişkin bize başvurabiliyor. Öğrencilerimizin seviyelerini belirleyip ona göre bir çizelge hazırlıyoruz. Özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın, yetişkinlerimizin bize başvurmasını istiyoruz. Onlara burada her türlü desteği sunuyoruz" diye konuştu.
Merkezin Çilek Şubesi’nde okuma yazma kursu veren Çınare Velizade Güven de toplumun gelişmesinde kadınların rolüne değindi. Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle açılan kursa yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Güven, "Genelde kadınlardan oluşuyor. Güçlü bir ülke olmak için eğitim şart diyoruz. Bu kadınlar bunun bilincindeler. Bazı şartlardan dolayı okuyamamışlar. Ama eğitimin yaşı yok. Hepsi kendini geliştiriyor. Belediyenin sunduğu bu fırsatı çok iyi değerlendiriyorlar" dedi.