Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi139
Bugün Toplam224
Toplam Ziyaret849270
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BİLİM ATÖLYELERİ ÇOCUKLARIN PROJE GELİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLUYOR

BİLİM ATÖLYELERİ ÇOCUKLARIN PROJE GELİŞTİRMELERİNE YARDIMCI OLUYOR

            Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren bilim atölyelerinde, geleceğin bilim insanları yetişiyor. Tarsus ve Mezitli ilçelerindeki Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde çocuklar robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme gibi dersler alırken, öğrendikleri bilgiler ışığında bilim ve teknoloji projeleri ortaya koyuyor.

            Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi öğrencileri sürdürdükleri çalışmalar sonucunda, ‘otomatik su sebili’, ‘akıllı saksı’, ‘akıllı baston’, ‘yangın alarmı’, ‘park sensörü’, ‘akıllı çöp’ projeleri geliştirdi. İnsanların günlük hayatını kolaylaştıracak ve işlevsellik sunacak projelerle bilim ve teknoloji şenliklerine katılmayı planlayan öğrenciler, hem kendilerini geliştirmeyi hem de kenti en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

            Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitmen olarak görev yapan Erol Kökbudak, atölyede çocukları bilim-teknoloji kamp ve şenliklerine hazırladıklarını söyledi. Çocukların bilim ve teknolojik yeniliklerden beslendiklerini dile getiren Kökbudak, "Öğrencilerimiz projeleri ilk aşamada bilgisayar üzerinden tasarlayıp, sonra takımlarıyla beraber hayata geçiriyorlar. Hayata geçirilen projelerle de kamp ve şenliklere katılıyoruz" dedi. Çocukların yaptıkları bazı projeleri anlatan Kökbudak, "Çocuklar, şu an biraz da gündelik hayatta insanların karşılaştığı problemleri çözebilmek adına projeler ürettiler. Örneğin; görme engelliler için akıllı baston, el sensörlü su sebili, araçlar için park sensörü ve yangınlar için gaz sensörü tasarladılar" diye konuştu.

            Çocukların yaklaşık 3 ay süren bir eğitimden sonra kamplara hazırlandığını vurgulayan Kökbudak, önce bilgisayar temelli, sonrasında da uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, "Bilgisayarda 3 boyutlu tasarım yapıyor, sonra da bu tasarımları yazıcılarımızdan çıkartıyoruz. 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme, robotik kodlama gibi derslerimiz var. Bunun yanı sıra, ahşap geliştirme derslerimiz de oluyor. Eğitimlere sıfırdan başladığımız için, her şeyi öğreniyorlar. Aklında projesi olan, hayali olan çocukları atölyemize bekliyoruz. Bütün amacımız, onları desteklemek ve hayallerine ulaştırmak" dedi.

76 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın