Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam18
Toplam Ziyaret847005
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUTLU KADINLARDAN “ŞİDDETİ DURDURUN” ÇAĞRISI

MUTLU KADINLARDAN “ŞİDDETİ DURDURUN” ÇAĞRISI

            Yurdun çeşitli illerinde yapılan yürüyüşlerle “kadına yönelik şiddeti durdurun” çağrısı yapıldı. İlçemizde bulunan kadın platformları da bu çağrıya destek verdi.

            Türkiye’de son 10 günde 15 kadın, 2024 yılı boyunca ise 311 kadının katledilmesi ve kadına yönelik şiddetin artması üzerine Mutlu kadınlar, Atatürk Anıtı’nda bir araya gelerek, Mut’tan tüm Türkiye’ye tek ses olup haykırdı.

            İlçemizde, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde bir araya gelen kadınlar, dileklerini yazdıkları pankartları ellerine alarak basın açıklaması yaptı. Kadına şiddetin protesto edildiği etkinliğe MEÜ Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de destek verdi.

            Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele için, Mut Kadın Platformları, Mut Kadın Dernekleri, Mut Meslek Yüksek Okulu ve liseli öğrenciler tarafından organize edilen basın açıklamasın da, “Türkiye’de kadın olmak zor ama kadın olarak ölmek kolay. Biz kadınlar ölmezden gelemiyoruz ne yazık ki. Siz de görmezden gelmeyin. Kadına, şiddete hayır” sloganıyla siyah elbise giyen kadınlar bir araya gelerek Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

            Mutlu kadınlar tarafından yapılan basın açıklamasında, “Kadının direnişi kadına mirastır şiarıyla yola çıktığımız bugün burada, gönül isterdi ki binlerce olalım, Nitelikle niceliğin ne demek olduğunu bilen, rakamların ya da kafa sayısının hiçbir anlam ifade etmediği bu direnişimizde bize destek veren kadın ve erkek kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliriz. Hak eşitliği, insanlık şerefi ve özgürlük için. Cinsiyetler arası asimetrik ilişkiden ötürü kadınların katledilmesine, tacize ve şiddetin her türlüsüne artık yeter demek için toplandık. Bu sistemde yaşamaktan kadın olarak güven duymuyoruz. Her gün yeni bir vahşet haberi duymaktan artık bıktık. Kadınlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızı koruyamıyoruz. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi geri gelsin istiyoruz. Şiddetin, ölümlerin, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü; kadın cinayetlerinin, tecavüz dahil tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, sistematik olarak hedef gösterildiği koşullarda bir alarm durumu ilan ederek frenleyici politikalar ve mekanizmaların acilen devreye sokulması gerekiyor. Biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmesini asla kabul etmediğimizi, bu hukuksuz çekilmeyi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi ve sözleşmeden vazgeçmeyeceğimizi her yerde ve her platformda ilan ettik, etmeye de devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

            Konuşmanın ardından, Kadın erkek el ele, mücadeleye susma, sustukça sıra sana gelecek, kadın, yaşam, özgürlük, kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz, öldürülmemiş olsaydık daha kalabalık olurduk diyerek katledilen Narin Güran, İkbal Uzuner, Ayşenur Halil, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut, Emine Bulut, Müslüme Yagal, Rojin Kabaiş, Pınar Gültekin, Şeyda Yılmaz, Leyla Aydemir ve Şule Çet’in isimleri anılarak yoklama yapıldı.

            Basın açıklamasından sonra, kadınlar olaysız bir şekilde dağıldı.

50 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın