Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam5
Toplam Ziyaret846992
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

            19 Ekim Muhtarlar Günü ilçemizde düzenlenen çelenk sunma töreniyle kutlandı. Muhtarlarla birlikte Mut protokolü de törende yerini aldı.

            Atatürk anıtı tören alanında yapılan programa Belediyesi Meclis Üyesi Ali Tekin, Mersin Büyükşehir Mut Şube Müdürü Büşra Duman Akçay, ilçe protokolü  ve mahalle muhtarları katıldı.

            2015 yılında çıkan Başbakanlık genelgesinin ardından 2016 yılından bu yana kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mut ilçesinde de düzenlenen törenle kutlandı.

            Atatürk anıtında yapılan kutlamada bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Şeker, “Muhtarlık toplumumuzun tarihsel ve geleneksel niteliklerini içeren öz kültüründen doğan bir kurumdur. Aynı zamanda söz sahibi, seçilmiş, eren ve ihtiyar anlamını taşımaktadır. Siyasi partilerimiz demokrasimizin nasıl vazgeçilmez bir unsuru ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi muhtarlarda demokrasinin temel taşıdır. Demokrasimizin temel taşı niteliğindeki muhtarlarımız, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını üstlenmesini sağlayan önemli bir rol. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık hem sevinçte hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir. Böylesine önemli bir görevi ifa eden, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, ilçemizde görev yapan muhtarlarımıza değerli aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum” dedi.

24 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın