Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi105
Bugün Toplam874
Toplam Ziyaret858792
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mut Şubesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in 74.Ölüm yıl dönümü nedeniyle “ATA’YA SAYGI” gecesi düzenledi.

10 Kasım akşamı Ziraat Odası Konferans salonunda sunulan programa çok sayıda davetli katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Atatürk’ün hayatı müzik eşliğinde slayt gösterisi şeklinde sunuldu. Aşık Veysel’in Atatürk’e ağıt türküsü ve klipi davetlilere duygusal anlar yaşattı. Şiirler, Atatürk’ten özdeyişler ve Atatürk’ün vasiyeti sunuldu. Millet Atasına sahip çıkıyor slayt gösteriminde Türk milletinin Atasına ve Cumhuriyetine bağlılığı vurgulandı. Atatürk’ün Türk Gençliğine hitabesinin okunmasından sonra,”Mavi gözlüm, sarı saçlım” şarkısı sunulduğunda salondakiler ayakta eşlik etti.

ATA’YA SAYGI gecesinde konuşan Mut Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Muzaffer Kılıç,10 Kasım Ata’yı anma gününün önemini belirterek, Atatürkçü düşüncenin temel prensiplerini anlattı.

Başkan Muzaffer Kılıç, özetle şunları söyledi: “Bu gün 10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal’in ölümünün 74.yıl dönümü.Acılarımız ilk günkü gibi taptaze… sımsıcak… Ama elden ne gelir ki? Acı gerçeği kabullenmekten başka çaremiz yoktur.

Atatürk diyor ki: İki türlü Mustafa Kemal vardır. Biri, etten, kemikten oluşan Mustafa Kemal ki, her fani gibi yok olup gidecektir. İkincisi, idealden, ülküden ve düşünceden oluşan Mustafa Kemal ki; Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır. Beni görmek demek; Mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi; benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.

İşte ölmeyen, ölmeyecek sonsuza kadar yaşayacak Mustafa Kemal budur. 10 Kasımlar bir matem günü, bir yas günü değildir, olmamalıdır. 10 Kasım’lar Ulusal değerlendirme günü olmalıdır.

Atatürk’ün yaptıklarını sıralayıp sadece ona övgüler sıralamak yeterli değildir. Şu sorulara cevap aranmalıdır: Atatürk bizden neler yapmamızı istedi? Biz, neleri yaptık? Neleri yapamadık? Çağdaş uygarlık düzeyine çıkabildik mi?”

Muzaffer Kılıç konuşmasında Şair Halim Yağcıoğlu'nun Atatürk'ten Son Mektup şiirini de okudu. Kılıç daha sonra Atatürkçülük ve Atatürkçü Düşüncenin temel prensiplerini şöyle sıraladı:

ATATÜRKÇÜLÜK: Bir moda, bir yenilik akımı değildir

ATATÜRKÇÜLÜK: Mustafa Kemal’in Türk devrimlerini yönlendirmede koyduğu ve kararlılıkla uyguladığı ilkeler bütünüdür.

ATATÜRÇÜLÜK: Milli mücadelenin zafere ulaşmasını sağlayan kutsal başkaldırının Batı da KEMALİZM olarak bilinen önderinin Atatürk soyadını almasıyla ATATÜRKÇÜLÜK olarak benimsenmiştir.

ATATÜRKÇÜLÜK.:Atatürk’ün kişiliğinde sembolleşen,Türk devrimlerine temel olan ilkeler ve bunlara bağlı kalma ülküsü,Türk milletini çağdaş amaçlara yönelterek,dünya insanlık ailesi içinde ona yakışır  yerini sağlamada canla başla çalışmak  düşüncesinin özüdür.

ATATÜRKÇÜLÜK: Kavram olarak ta; Atatürk’ün düşünce ve ideallerini değerlendirip, onlara bağlı kalmak ve uygulamaktır.

ATATÜRKÇÜLÜK: Bir doktrin, bir ideoloji değildir. Türk devrimlerinde ifadesini bulmuş ideal ve yüce bir düşünce sistemidir.

ATATÜRKÇÜLÜK: Kendisinden önce ortaya atılan ekonomik, sosyal ve siyasal sistemlerin hiç birini körü körüne taklit etmemiştir. Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin gereksinimleri doğrultusunda oluşumlar sağlanmıştır. Taklitçi değil, millidir.

ATATÜRKÇÜLÜK: Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı, milli birlik ve beraberliği, yurtta barış dünyada barışı öngören hedef ilkeleri kapsar.

ATATÜRKÇÜLÜK: Atatürk İlkelerini bir bütünlük içinde görmektir. Bu bütünü bozan her düşünce, eylem ve davranış Atatürkçü düşünceyi saptırmaktır. Siyasi arenada işine geldiği şekilde Atatürk’ün bir ilkesini benimseyip, diğerlerini es geçmek Atatürkçü düşünceyle bağdaşmaz.

ATÜTÜRKÇÜLÜK: Herhangi bir yabancı siyasal akım ve ideoloji ile açıklanamaz Atatürkçülük, Türk milletine özgü bir düşünce sistemidir.

ATATÜRKÇÜLÜK: Türkiye ve Türk milleti gerçeğidir. Bu gerçeğin kaynağı Türk tarihidir, Türk’ün kurtuluş savaşıdır ve Türk milletinin hasletleridir.

İnsanın insanı, toplumun toplumu sömürmesine dayanan, halkı sınıflara bölen, milleti halklar biçiminde gören, Millet ve toprak bütünlüğümüzü zedeleyen, Milleti zulümle, zorbalıkla, çağdışı yöntemlerle yönetmek isteyen, insanlık ve uygarlık anlayışına ters düşen hiçbir akım ve ideoloji ile ATATÜRKÇÜLÜK arasında bağ ve yakınlık KESİNLİKLE kurulamaz.

Kılıç konuşmasının sonunda Atatürkçü düşüncenin dayandığı temel ilkeleri ise şöyle sıraladı:

1- MİLLİ TARİH BİLİNCİ

2- VATAN VE MİLLET SEVGİSİ

3- MİLLİ DİL

4- BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK

5- EGEMENLİĞİN MİLLETE AİT OLDUĞU

6- ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNİN ÜSTÜNE ÇIKMA İSTEĞİ

7- MİLLİ KÜLTÜRÜ GELİŞTİRME HEDEFİ

8- TÜRK MİLLETİNE İNANMAK VE GÜVENMEK



947 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın