Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi25
Bugün Toplam473
Toplam Ziyaret863401
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan Murat ORHAN; “MUT KABUĞUNU KIRDI”

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, 2009 yılında göreve geldikten sonra yapmış olduğu hizmetlere ilişkin bir açıklama yaptı. Başkan ORHAN; Mut'un kabuğunu kırdığını söyledi.

            Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Kıymetli hemşerilerim; göreve gelirken, belediye makam değil, hizmet kapısı olacak demiştik, sözümüzü tuttuk ve durmadan çalıştık" dedi ve hizmetleri sıraladı:

            Yeni Belediye Binamızı 3 milyon TL'ye bitirdik. 30 Mart 2009'da göreve geldik, 30 Mart 2012 tarihinde binamızı hizmete açtık. Zemin+2 Kat ve 2.600 metrekare olmak üzere belediye hizmet binamız halkımızın emrindedir.

            Mut Deresinin Islahı: 1970 yılından bugüne kadar çözülemeyen Dere Islah çalışmasını gerçekleştirdik. 8 milyon 321 bin TL'lik Yatırım yaptık. Dereye akan kanalizasyon 800'lük korige borularla merkez dışına alındı.

            İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi: Carrousel Tipinde Yüzeysel ve Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sisteminde olan arıtma tesisi inşaatımız süratle devam ediyor. 2023 Yılı için ilçemizde Hedeflenen Nüfus: 57.270 Kişi, 2043 Yılı için ilçemizde Hedeflenen Nüfus: 103.400 Kişi ve bu ölçekte düşünülerek, SUKAP Kapsamında 11 Milyon TL'lik ödenekle proje hayata geçiyor. Proje ihalesi 24 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşti. İnşaat çok hızlı bir şekilde devam ediyor.

            Meydan Spor Kompleksi: 50 Dönüm Büyüklüğünde devasa bir spor kompleksi inşa ettik. İçerisinde tenis kortu, futbol sahası, basketbol ve voleybol sahaları, kamelyalar, bisiklet yolu, şehitlik anıtı, süs havuzu ve kafeteryası olan modern bir yaşam alanını ilçemize kazandırdık. 2 milyon 130 Bin TL'lik Proje tamamlandı.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkımızı, 350 bin TL kaynak ayırarak restore ettik. Tarihi mirasımızı sahipsiz bırakmadık ve gelecek nesillere yüzümüzün akıyla bırakacağız.

            Şahin Tepesi Kent Parkı inşaatına başladık. 1 milyon TL'lik bir yatırım olarak Şahin Tepesi'ne 40 dönüm büyüklüğünde Kent Park ve Mesire alanı, Kafeterya, Kamelya ve Otopark yapıyoruz.

            Park ve Yeşil Alan: Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 37 yeni park çalışması yaptık. Göreve geldiğimizde 9 adet park vardı. Biz, 37 adet yeni park yaptık. Göreve geldiğimizde yeşil alan miktarı toplam 3.840 metrekare iken, şimdi 120.146 metrekare.

Yeni Hayvan Pazarı: 2009 yılında ilk işe koyulduğumuz projelerden bir tanesi yeni hayvan pazarı oldu. Toptancı Hali içinden çıkardığımız Hayvan Pazarımızı, Deveci Mahallesi'nde çevre yolu olarak planlanan yol güzergahına taşıdık. Hayvan Borsası niteliğinde ve 600 Bin TL'lik yatırımla, 44 Kapalı Padok, Wc, duş, çay ocağı yaptık.

            Orta Refüj Düzenleme, Aydınlatma ve Mobese: 100 bin TL kaynak ayırdık. Yapıntı-Palantepe arasında orta refüj yapım, aydınlatma ve mobese kamera sistemi çalışması yaptık.

            Toptancı Hali: 2009 yılından bugüne kadar toptancı halimize 700 bin TL yatırım yaptık. Bunlar içerisinde 8 tane ihracatçı ardiyesi, 9 tane tüccar ardiyesi, asfaltlama çalışmaları, alan genişletme, komisyon önlerinde yükleme duvarları, menfez, umumi wc, şoförler için kahvehane yer alıyor.

            Pazar Yerleri: 115 bin TL kaynak ayırdık ve Cuma pazarımıza rüzgar kesici ve gölgelikler yaptık. Mescit yaptık ve güvenlik kamerası ile kontrol altına aldık. Pazar haricinde otopark olarak kullanılmasına izin veriyoruz.

            Mezbaha: "Önce İnsan Sağlığı" dedik 137 bin TL kaynak kullanarak, şüpheli kesim ünitesi, yükleme rampası, soğuk hava deposu, monoray yenileme çalışması yaptık.

            İçkili mekânları şehir dışına taşıyoruz. Belediye Meclisimizce içkili yer belirleme komisyonu kurduk. Komisyonumuz çalışmaları neticesinde, şehir merkezimizdeki içkili müzikhol tarzında çalışan mekânların, Deveci Mahallesi'ndeki Sarıoğlu Değirmeni mevkiine taşıyoruz.

            İmar yolu çalışmalarımız hakkında şunu belirtmek istiyorum; ilçemizin şehir içi Toplam Yol Ağı Uzunluğu (Km): 297 km'dir. 2009-2013 yılları arası 145 km Soğuk asfalt yapıldı ve 4 Milyon 300 Bin TL'ye mal oldu. Bu yıl 30 km soğuk asfalt yapıldı. Yeni açılan 37 adet İmar Yoluna 1.792.779,06 TL Kamulaştırma bedeli ödedik.

            Sıcak Asfalt: Mut'u bir ilkle daha tanıştırdık. Mut tarihinde ilk kez dönemimizde sıcak asfalt çalışması yapıldı.             Belediyeciliğin sınırlarını zorluyoruz. İlçe merkezimizde 30 km sıcak asfalt yaptık ve 6 milyon TL ödedik.

            Kaldırım, parke, menfez, istinat duvarı: Klasik belediyecilik hizmetleri olan kaldırım, parke, menfez, istinat duvarı için de 1 milyon 419 bin TL bütçe kullandık.

            Hizmet araçlarımızla Mut'un araç parkı zengin belediyesi oldu. Görev süremiz boyunca 50 yeni hizmet aracı aldık. Hurda araçlardan belediyemizi kurtardık. Birçoğu sıfır kilometre olmak üzere yeni hizmet araçlarımız için tam 2 milyon 935 bin TL para ödedik.

            Temizlik İşleri: Çöp ve çevre temizliği konusunda son derece hassasız. Temizlikte çalışan bütün hizmet araçları yenilendi. Her gün bütün mahallelerimizde çöp toplama ve vakumlu yol süpürme hizmeti veriyoruz. Toplama sonrası araçlarımızı ve konteynırlarımızı temizliyoruz. Geri kazanım projesini uyguluyoruz, Katı Atık Toplama Merkezi kurduk. Ayrıca yabancı ot ile mücadele, dere yataklarında temizlik, larva, sinek ve diğer haşerelerle mücadele bu birimimiz tarafından itina ile yürütülüyor.

            Su Ve Kanalizasyon İşleri: Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüze bugüne kadar 12 milyon bütçe ayırdık. Deveci Mahallesi ve Sarıtaş'ta; Bin 500 hanenin içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözdük. Aşağı Deveci 500 ton ve Afet Evleri Mevkiinde 600 tonluk olmak üzere iki adet motopomp terfi merkezi kurduk.

            Sertavul: Sertavul yaylamız yaz aylarında çok yoğun oluyor. Göreve geldiğimizde su sıkıntısından vatandaşlarımız çok şikâyetçiydi. Biz göreve gelir gelmez işe koyulduk ve şu anda 4 bin 500 Tonluk 10 adet yeni İçme Suyu Deposu yapıldı, kullanılıyor ve 2 milyon 321 bin TL'ye mal oldu. Yine Sertavul yaylamızda, 12 bin 800 metre yeni içme suyu şebekesi, 3 bin 500 metre yeni kanalizasyon şebekesi, 25 km asfaltlama, 5 km stabilize yol alt yapı, 3 km parke çalışması, 10 adet Menfez ve 1 adet Aile ve çocuk parkı çay bahçesi yaptık, bitirdik.

            Kozlar: İlçemizin bir diğer yoğun nüfuslu yaylası Kozlar'da, 280 Tonluk 2 Yeni İçme Suyu Deposu yaptık, tamamladık. Ayrıca bin 300 metre içme suyu şebekesi, yol genişletme, asfaltlama ve parke çalışması yapıldı. Aile çay bahçesi ve çocuk parkı inşaatına başladık.

            Proje Ödüllü Belediyeyiz: 2011 Yılında Anadolu Yerel Yönetim Derneği Tarafından "Türkiye'nin En Çok Proje Üreten Belediyesi Ödülü'ne" Layık Görüldük.  

            Gönül köprülerimiz diyerek, ne kadar çok insanımıza destek olabilirsek, o kadar çok mutluyuz dedik. Bu düşünceyle, iftar sofrası, aşure günü, kandil simidi, taziye çadırı ve yardımlarımızla insanımıza destek olduk ve desteklemeye devam edeceğiz.

            İftar Sofrası: Mut'ta ilk kez Belediye iftar sofrası kurduk. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar devam ettiğimiz uygulama ile her yıl ramazan ayı boyunca 3 bin kişilik iftar yemeği veriyoruz. İftar soframıza gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımızın evlerine kadar iftar yemeği götürüyoruz. Her yıl Ramazan ayında 3 bin gıda paketi hazırlıyor vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.

            Aşure Günü: Muharrem Ayı dolayısıyla, inançlara saygı ve hoşgörü iklimini en derinden yaşayarak, insanımızla buluşuyoruz. Ortak tarihimiz, ortak yaşantımız ve yaratılanı yaratandan ötürü severek soframızı, gönüllerimizi birlik ve beraberliğe her zaman açıyoruz.

            Kandil Simidi ve Gülsuyu: Mübarek Kandil gecelerinde, ilçe merkezimizdeki camilerimizde kandil simidi dağıtıyor, bütün sokaklarımıza gül suyu sıkarak ilçemizin manevi havasına katkı yapıyoruz.

            Taziye Çadırı: İnsanımızı en zor zamanlarında yalnız bırakmıyoruz. Kederli ve acılı anlarında Belediye olarak yardım ediyor, taziyelerini kabul edebileceği ortamı ücretsiz olarak kuruyoruz. Çadırlarımız kurulduğu andan itibaren taziye evine ilave personel görevlendiriyoruz.

            Yardımlarımız: Şehit ve Gazi yakınları başta olmak üzere, her yıl yardıma muhtaç engelli, yoksul ve kimsesiz bütün vatandaşlarımıza düzenli olarak gıda, giyecek, kömür, ilaç ve nakit yardımı yapıyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonlarındaki iş ve işlemlerinin takibini yapıyor, ihtiyaç sahiplerine sosyal devletin gereği hizmeti götürüyoruz.

            Engelleri kaldırdık: Engelli vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi evlerinde ziyaret ediyor, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında oluyoruz. İlçemizde özürlü sağlık raporu alınabilmesi, bakım aylığı, engeli aracı temini konularında destek oluyor, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonlarındaki işlerini bizzat takip ediyoruz.

            Sosyal faaliyetlerimiz arasında Geleneksel Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Uluslararası Gençlik Servisleri Merkezi Çalışmaları (Ödüllü Belediye) olduğu gibi ilçemizde ilk kez gerçekleşen organizasyonlara da ev sahipliği yaptık. Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası (İLK), Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası (İLK), Türkiye Judo Şampiyonası (İLK), Belediye Gençlik Merkezi Kurulması ve Kulüp Faaliyetleri (İLK) ve Mut Halk Kültürü Yayınları ve Halk Oyunları CD'si (İLK) dönemimizde hayata geçti.

            Eğitime Yüzde 100 Destek veriyoruz: Okullarımızın her türlü fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarının yanı sıra, 100 temel eser, süreli yayın ve kaynak kitap yönünden kütüphanelerine destek oluyoruz. Başarılı öğrencilerimize burs, eşofman, ayakkabı ve bilgisayar gibi ödüller vererek onları motive ediyoruz.

            Sağlık Meslek Lisesi: İlçemize Sağlık Meslek Lisesi Açılması İçin Çalışmalarımız Sonuçlandı. Kale İçi Kültür Merkezimizi, Sağlık Meslek Lisesi olarak tahsis ettik. Sağlık meslek lisemiz kendi binasında hizmete açılıncaya kadar, belediye olarak binamızı eğitim öğretime açtık. 30 hemşire, 30 acil tıp teknisyeni toplam 60 öğrenciyle eğitim-öğretim başladı.

            Öğrenci Yurtları: Mut'a 200 Yataklı Kız ve 200 Yataklı Erkek Öğrenci Yurdu Kazandırdık. Türkiye'de nadir bir ortak çalışma neticesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü ile Mut Belediyesi olarak 200 Yataklı öğrenci yurdunun birisini yapacağız. Proje Bedeli: 4 milyon 321 Bin TL

            Karşıyaka Mahallesi Kapalı Spor Salonu: İlçemizin ikinci bir kapalı spor salonunu yaptık. Belediye olarak yer tahsisi, imar, zemin etüdü, alt yapı, hafriyat, iş makinası ve 60 Bin TL nakdi destek verdik.

            Sağlıkta belediye dönemini başlattık.

            75 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi: Belediye olarak bu büyük hizmet için, yer tahsisi, imar zemin etüdü, alt yapı, hafriyat desteği verdik.

            Toplum Sağlığı Merkezi: Mut Belediyesi ve Mersin İl Özel İdaresi işbirliği ile Cumhuriyet Mahallemize Toplum Sağlığı Merkezi inşa ettik. Belediye olarak yer tahsisi, imar, zemin etüdü, alt yapı, hafriyat desteği verdik ayrıca 250 bin TL nakit kaynak ayırdık.

            112 Acil Yardım Ve Servis İstasyonları: İlçemize 5 adet yeni 112 acil yardım ve servis istasyonu kazandırdık. Palantepe Sanayi Sitesi, Yazalanı Mahallesi, Deveci Mahallesi, Keleceköy ve Yapıntı olmak üzere beş merkezde bu hizmet hayata geçti.

            TOKİ: İnsanlarımızı anahtar sahibi yapmak istiyoruz ve "Evsiz Mut, Mutsuz Ev Kalmasın" dedik ve 96 konut TOKİ, uygulamasını Mut'ta başlattık. 2+1 = 88 metrekarelik 96 Konutu teslim ettik. Belediye olarak bu projeye; imar, yer tahsisi, kamulaştırma (1.6 milyon tl), alt yapı, hafriyat ve iş makinası desteği verdik. 2. Etap Müracaatlarını kabul ediyoruz. İkinci etap projede, Toplam 259 Konut yer alıyor. Bunlar; 2+1 ve 86 metrekare evlerden 117 Adet ve 3+1 ve 148 metrekare evlerden 142 Adet.

            Afet Evleri: Mut Belediyesi - Mut S.Y.D.V İşbirliği ile Dar Gelirli 36 aileye 110 m2 ev yaptık. 3 Milyon TL yatırım yapıldı. Yer tahsisi, imar, zemin etüdü, alt yapı, hafriyat desteği verdik.

            73 Aileye Hibe Ev: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından uygulamaya alınan 73x25=1 milyon 825 bin TL'lik bir bedelle hayata geçen projemizi ilçe kaymakamlığımızla beraber yürütüyoruz.

            Üst Geçitler: Mut Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü İşbirliği ile ilçemize iki yeni üst geçit kazandırdık. Belediye olarak, imar, yer tahsisi, alt yapı, hafriyat ve iş makinası desteği verdik.

            Kudep Projeleri: Mut Kalesi, Laal Paşa Camii çevresi ve Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi amacıyla "Kentsel Tasarım ve Sokak Sağlıklaştırma Projesine" başladık. Proje Bedeli: 1 milyon 435 Bin TL

            Bayrak Çalışması: Ay Yıldız Onurumuzdur dedik ve Türkiye'nin En Büyük Bayrağını Yaptık. Ölçüleri 180mx120m = 21 bin 600 metrekare. Belediye olarak iş makinası, akaryakıt, malzeme, boya, temizlik ve bakım çalışmaları yaptık. Toplam Maliyeti: 86 Bin TL

            Mut Uçağı: Mut Belediyesi olarak girişimlerimiz ve Ekonomi eski Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın desteğiyle, THY'ye ait bir uçağa Mut ismi verildi.

            Mahalle Toplantıları: Halkın Sesini Her Zaman Duyurması İçin, Demokrasiyi Ön Planda Tutarak Bütün Mahallelerimizde Sohbet Toplantıları Düzenledik. Düzenlemeye Devam Edeceğiz.

            Gülen Yüzler, TYÇP İşkur Projeleri: İlçe merkezimiz ve köylerimizde camilerimizde temizlik çalışmaları yapıyor, camilerimizin fiziki bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mezarlıklarımızda temizlik, düzenleme ve bakım çalışmaları yapıyoruz.

            Doğalgaz: Lisans ve her türlü izin işlemleri bitti. Artık söz, Mut halkının. İlçemize doğalgaz gelmesi için depozito ve ön başvuru bedeli yatırılması gerekiyor".

            Başkan Murat ORHAN; Mut'un her türlü hizmet ihtiyacına cevap verebilecek, azimde olduklarının altını çizdi ve "Mut artık kabuğunu kırdı. Biz; lafla değil eserle siyaset yapan bir kadroyuz" dedi.



1415 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın