Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi61
Bugün Toplam189
Toplam Ziyaret859529
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Kursu Başladı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Pembecik Orman İşletme Şefliği köylülere yönelik, ağaç kesme eğitimleri vermeye başladı.

 

 

 

 

 

 


 Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Pembecik Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde üretim işlerinde çalışan Pembecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi olan köylülere yönelik, 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü' kursu verilmeye başlandı.
 Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince, Aydıncık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü' kursuna ilk etapta 50 kişi ile başlandı. Toplam 56 saat olan program dahilinde pratik ve teorik eğitimleri neticesinde yapılacak sınav ile kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.
 Uzman eğitici orman mühendisi Nuri Bal ve orman mühendisi Ali Ördek tarafından verilecek olan eğitimin açılış konuşmasını yapan Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü' mesleği 21 Mart 2012 tarih ve 28240 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ulusal meslek standardına ait tebliğ ile de tescillendiğini söyleyerek, işletme müdürlüğü bünyesinde ilk olarak Pembecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 kişi ile başlandığı ve en kısa sürede ormancılık sektöründe bu işle uğraşan tüm köylü ve kooperatif üyelerinin eğitime tabi tutularak sertifikalandırılacağını belirtti. Aslan, "Ormancılıkta mekanizasyon ve çevreye duyarlı sertifikasyon sistemlerinin gelişmesi, üretim işlerinde standardizasyona uyulmasının ekonomik kayıpları azaltması, kişisel koruyucu ekipman kullanılmasının iş kazalarını azaltıp iş güvenliğini artırması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri gibi gelişmeler, eğitimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılma ihtiyacını ortaya koymuştur. Yapılacak olan bu eğitimin öncelikle ormanda üretim işinde çalışan köylülerimize ve Orman İşletme Müdürlüğümüze hayırlı olmasını, köylülerimize ve İşletme Müdürlüğümüz çalışanlarına, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.



672 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın