Birlikte basın toplantısı düzenleyen Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu; 20 Mart'ta düzenlenen Musa Eroğlu Sevgi Parkı, Musa Eroğlu Yontusu ve Mut Kuvay-i Milliye Anıtı açılışına Mut halkının gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Açılışa Mut içinden ve Mut dışından çok sayıda katılım olduğunu ve ufak tefek bazı aksaklıklar dışında başarılı bir organizasyon geçirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Partili partisiz bütün insanların, sevgide, barışta, birlik beraberlikte, birlikte olabilmesini sağladık” derken; açılış için emeği geçenlere ve Mutlulara teşekkür eden ünlü ozanımız Musa Eroğlu ise vasiyetini açıkladı: “Türkülerle Mut'a gömün beni.”
İNSANLARIN SEVGİDE VE BARIŞTA BULUŞMASINI SAĞLADIK
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Türk Halk Müziğinin yaşayan efsane ismi Musa Eroğlu basın toplantısı düzenleyerek, 20 Mart'ta yapılan açılış dolayısıyla Mut halkına ve basına teşekkür etti.
Makamında Musa Eroğlu ile birlikte gazetecilerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, ilçenin topyekün ayağa kalkmasını, kendi öz değerlerine sahip çıkmasını ve birbirlerine saygı duymayı bir mesaj olarak ülkeye yaymayı istediklerini belirtti. Yılmaz, “Bu ilçedeki gelmiş geçmiş birçok programlar ve yatırımlardan çok önemli bir adım attık. Partili partisiz bütün insanların, sevgide, barışta, birlik beraberlikte birlikte olabilmesini sağladık. İnşallah amacımız yerine varmıştır, ulaşmıştır. Bu anlamda emek çeken bütün personelime, geçmişte bu parkı yapan idarecilere, soğuğa rağmen bizi yalnız bırakmayan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
TABLONUN BÜTÜNÜNE BAKMAK LAZIM
Bomba var, diyerek programı sabote etmek isteyenlere, bazı dar düşünen insanlara, bazı ufak tefek aksaklık ve olumsuzluklara rağmen olayın bütününe bakmak gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu tür programlar, tıpkı bir ailenin içerisindeki zaman zaman kavgalar gibi olaylara gebe kalır. Tutar biri işaret yapar, orada bir şey konuşur. Biz idareciler dahil, yorgun olur, stresli olur, ağzından kötü bir kelime kaçabilir. O olayın bütünlüğünü bozacak hareketler değildir. Yani o kelime yanlış söylenmiş, yanlış vurgulanmış. Tasvip etmediğimiz halde üstünde durmayıp; tablonun, olayın bütününe bakmak lazım. Aile içi gibi düşünmek lazım. 62 bin 400 insanımız aynı şeyi düşünmek zorunda değil. Aynı şeyi sevmek zorunda değil. Öyle düşünsek zaten robot oluruz. Eleştirileri de makul ölçüde, o insanın kendi penceresinden baktığı için saygı duymak lazım. Önemli olan büyük tabloyu değerlendirirken, küçüklerle uğraştığın zaman olmaz. Geriye dönmeyeceksin. Arıza varsa bile, telafi gelecek döneme aittir. Yani geriye dönük bir şey yapamazsın. Biz sürekli farklı ve kucaklayıcı pencereden bakmak zorundayız.”
MUT LİTERATÜRÜNE GİRECEK İŞ YAPTIK
Kendisini ziyaret eden bir heyetin açılışı yapılan hizmetlerle ilgili izlenim ve düşüncelerini aktaran Başkan Yılmaz; bunların Mut literatürüne, kaynaklarına geçecek bir olay olduğunun iletildiğini ve kendisinin tebrik edildiğini söyledi. Şehir içindeki gazinoların kaldırılması ve 20 Mart'ta gerçekleşen açılışların tarihi bir olay olduğunu kendisine iletenlerden söz eden Yılmaz, “Tarihe damga vurma anlamında, bir MHP'li Belediye Başkanı, farklı bir partide gözüken veya farklı bir anlamda sanata emek vermiş bir insana değer verdiği için bu daha önemli yazacak, dediler. Bunu Sosyal Demokrat bir Belediye Başkanı veya bir CHP'li Belediye Başkanından ziyade olduğundan dolayı, dünkü konuşmaların tüm ana fikri buydu. Toplumsal güzel konularda, toplumu birleştirici konularda, birlik ve beraberliği arttırıcı hamleler yapan insanlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler kalben inanıyoruz, yürekten inanarak yaptık. Bana göre çok önemli bir konuydu. Eksiklikler eleştirilebilir, ama bu konudaki yüreği sevgi dolu ve bu ülkenin geleceğine yönelik sevgi paylaşan insanlara ayrıyeten teşekkür ediyorum. Olaya küçük bakan insanlara da kızmak istemiyorum. Yani öyle çarpıtıyorlar ki, önemli olan doğruda buluşabilmek. İşi demagojiye getiriyorlar” şeklinde konuştu.
ŞEHİRLİ AMA GELENEKÇİYİZ
Toplantıda konuşan Musa Eroğlu ise, Mut'un övgüye değer bir yer olduğundan bahsetti. Şehirli ama gelenekçi olduğumuzu söyleyen Eroğlu, “Geleneğimize, göreneğimize hala sahibiz. Mut'un kavgasız bir yer olduğunu hep söyleyegeldik. Bütün televizyonlarda, gazetelerde söylüyorum ben. Hırsızlığın olmadığı tek yer burası. Bu önemli bir ahlaktır. Hırsızlığın olmadığı yerdenim ben, diyorum. Direk Mut akla geliyor. Bizim de eksiğimiz, gediğimiz, bir sürü hatalarımız var. Ne yapacağız, düzelteceğiz. Yapıcı dostlara ihtiyacımız var. Basınımız gelecek uyaracak bizi” dedi.
Mut'ta herkesin birbirini tanıdığını ifade eden Eroğlu, “Bu çok önemli. Büyükşehirlere göre benim burayı tercih etmemin sebebi, insanlar birbirini tanıyorlar. Burada insani mesele hala taptaze duruyor. Ben onun için buradayım” şeklinde konuştu.
SAĞLIĞIMDA ONORE EDİLDİM
Açılışa gösterilen ilgiden dolayı Mutlulara teşekkür eden ve saygısını sunan ünlü ozan, sağlığında bir anıtla onurlandırılması konusundaki duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:“Bütün sanatçı arkadaşlarıma yapılmasını istediğim şeylerden biri burada yapıldı. Ben öldükten sonra beni isterse yüz bin kere an. Çünkü ben öldüm ya, hoca diyor ki bana inancımız gereği; boşuna dua etme, amel defterin kapandı, diyor. O zaman nafile dua etme bana, sağlamda elimi sık yeter. Bir hizmetim varsa, Başkana tekrar söylüyorum; beni sağken onore ettin, daha ne olabilir ki! Çok teşekkür ediyorum Başkana.”
TÜRKÜLERLE MUT'A GÖMÜN BENİ
Toplantıda vasiyetini de açıklayan Eroğlu, “Bir türkü vardır, türkülerle gömün beni. Beni türkülerle Mut'a gömün” dedi.
Basın toplantısı, Musa Eroğlu'nun anılarını anlatması ve yapılan sohbetin ardından sona erdi.