Ankara Mut'lular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mut'lu Hemşerileri Kahvaltıda Bir Araya Getirdi.
Ankara Mut'lular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine ve Mut'lu hemşerilerine kahvaltı verdi. Kalabalık bir Mut'lu grubun katılım sağladığı etkinlikte, dayanışma, kaynaşma ve ileriye yönelik hedefler üzerinde duruldu.
İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltıya, Sayıştay Üyesi Yüksek Hakim Müzeyyen Çevik, Danıştay Üyesi Hakim Ali İhsan Şahin, Ankara Vali Yardımcısı Dr. Şükrü Yıldırım, Gümrük Bakanlığı'nda görevli Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, Tarım Bakanlığı'nda görevli Şube Müdürü Müfit Şimşek, Eğitimci ve Araştırmacı Yazar İbrahim Bekler, Teç-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Güler, Türkiye Şeker Kurumu Başkan Vekili - Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Tubitak'da Daire Başkanlığı Görevini Yürüten Mustafa Orhan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Mühendisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadettin Orhan, Eğitim Kurumları Sahibi Cemil Karagöz, Maliye Bakanlığı'nda görevli Ali Uğur Engel, Yargıtay Mali İşlerde görevli Ümit Çelik, Meyad Başkanı Arzu Kılıç, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Ak Parti Erdemli Belediye Başkan Adayı-26.Dönem Mersin Milletvekili Adayı Alparslan Gürgenç, Ankara'da eğitim gören üniversite öğrencileri, Türk Telekom'da görevli mühendis Fatih Belen, Merider Başkanı Nihat Kaçar, Aski'de görevli Celal Aşık, DSİ'de görev yapan Ersin Köse, Ankara Mut'lular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Mazlum, Karaman Mutlular Derneği Başkanı Ali Vurgun ve Yönetim Kurulu, Mut'tan Haber Gazetesi Muhabiri Abdurrahman Aydın, Mut Belediye Meclis Üyesi Ali Mustafa Işıklı, Gata'da Görevli Sağlık Astsubay Mustafa Kavacık- Ahmet Arı, Avukat Berat Akkaş katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Mut'lular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Şener Küçüktat; "Amacımız Mut insanına öncelik vererek, hizmet vermek. Bir araya gelmek, birbirinin derdiyle dertlenmek, güzel ve farklı organizasyonlarla insanlarımızı buluşturmak. Önce Mut, ekseninde organize olmak ve dayanışma duygularını kuvvetlendirmenin yanında, sosyal, kültürel faaliyetlere ağırlık vermektir. Ayrıca, Mut'un, ekonomik, iktisadi ve tarımsal gelişimine katkı sağlayarak, Mut'un güzel ve planlı büyüyen bir şehir olmasında yetkililere yardımcı olmak istiyoruz. Hazırladığımız plan ve projeler ile birlikte, güçlü lobiler oluşturarak, sesimizi duyuracağız. Mutluların içinde çok ciddi bir potansiyel var ve biz inanıyoruz ki; bu potansiyeli harekete geçirdiğimiz anda, güzel ilçemizin önünde kimse duramaz. Birbirine bağlı, saygılı, hoşgörülü, insanına sahip çıkan ve bir araya gelmek için zor günleri beklemeyen bir yapıda hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Kayısı Festivalini farklı bir boyuta taşımak, Mut dışında da festival etkinlikleri düzenlenmesi gibi projelerden söz eden Küçüktat, dernek yönetim kuruluna özverili gayretlerinden ötürü de teşekkür etti. Karaman'da yaklaşık 30 bin Mutlu insanın yaşadığını ifade eden Şener Küçüktat hala orada Mutluların temsil edilemediğini ve birlik beraberlik içerisinde konunun üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Mut'lular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine ve Mut'lu hemşerilerine düzenlediği kahvaltı programında Mut'lu hemşerileriyle bir araya gelen Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçeyle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ilerleyen günlerde yapılması planlanan projelerle ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.
Programda konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz Ankara'da bulunan hemşerileriyle buluşmaktan, onların fikir ve önerilerinden faydalanmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, belediye hizmetlerinden söz etti. Organize Sanayi bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalara değinen Yılmaz, organize sanayi bölgesinde kullanılacak olan elektrik projesinin hazırlandığına değinerek 15 gün içerisinde bakanlığa sunulacağını belirtti.
İlçe genelinde yapılan tarımsal faaliyetlere değinen Başkan Yılmaz, Mut ilçesinin tarımsal faaliyetler açısından çok cazip bir avantaja sahip olduğunu belirterek “Kayısı, Erik ve Zeytin diyarı ilçemizde hasat edilen ürünler altın değerindedir. Biz Mutlular olarak elimizde bulunan bu altını işleyip iç piyasada olduğu gibi dış piyasaya da tanıtıp ihracat değerlerimizi yükseltmek bizlerin elindedir. Bizler de sizlerle bir olup karşılıklı fikir alışverişinde bulunup güzel ilçemiz Mut için daha fazla neler yapabiliriz sorusunun cevabını bulmak için bugün burada sizlerle bir araya geldik.
Birey olarak kendi kendimize sormamız gereken soru; Mut için ne yapabiliriz?” dedi. Başkan Yılmaz, Mut dışında bulunan Mutluların memleketi için farklı fikirler ve projeler öne sürebilecek tecrübede ve birikimde olduğunu vurgulayarak, hemşerilerinden yenilikler ve farkındalıklar üzerine katkı sağlayacak önerilerini paylaşmalarını istedi. Yılmaz; “Bizim amacımız gayemiz belli; bugün Mut için neler yaptık, yarın Mut için daha fazla neler yapabiliriz?” dedi. Başkan Yılmaz; konuşmasında “Mut ilçemiz; Tarihi Güzellikler ve Bütün enerjilerin üretildiği tek ilçe olacak” dedi ve enerji alanında Güneş, Rüzgar, Hidroelektrik ile beraber Biyogaz Elektrik Üretim Tesislerini de ilçeye kazandıracaklarını ifade etti. “Mut Belediyesi olarak ilçemizde yapılmasını planladığımız rüzgâr enerji gülleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Farkındalığımızı geleceğe emin adımlarla tek tek atıyoruz. İlçemiz enerji kaynaklarından adını duyurduğu gibi, turizm ve tarihi tesisleri bakımından da adını duyuracak kapasiteye sahiptir” diyen başkan Yılmaz Mut'u önce Mutlulara tanıtmayı esas alarak “Dostlar Mut Görsün” Projesini başlattıklarını söyledi ve “İlçemizde bulunan Alahan Manastırı, Sason Kanyonu, Yerköprü Şelalesi, Karaekşi Mesire Alanı, Alahan Mesire Alanı da gelecekte Mut deyince ilk akla gelecek olan tarihi güzellikler arasında yer alacak” dedi.
İlçemizin yetiştirdiği önemli bir değer ve bürokrat olan Ekonomi eskiş Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'de Mutlular buluşmasında hemşerilerine hitap etti. Sever, konuşmasında Mut'tan Kayısı ihracatının dünden bugüne geldiği noktayı dönem dönem yapılan çalışmalarla birlikte açıkladı. Sever, “Mut Kayısımız ihracatta yılda 40 kilolardan 50 bin tonlara ulaştı. Tarım Daire Başkanlığımız, İthalat Genel Müdürlüğümüz dönemlerimizde de Mut için neler yapabiliriz üzerine kafa yorduk. Bütün büyük ihracatçılardan gidin Mut'tan 5'er bin ton kayısı alın dedim. Mut kayısının piyasa değerini her yıl artan ihracat potansiyeli koruduk. Her sene ilçemizde Kayısı İhracatı değerlendirme toplantıları düzenledik. Üreticinin bilinçlenmesi ve ihracat kültürünün ilçede yerleşmesi adına elimizden geleni yapmaya çalıştık. Aynı şekilde zeytin için de bakanlarımızla beraber katkı vermeye çalıştık. Tanıtım komiteleri, şenlikler ve dikim kampanyalarıyla ilçenin önünü açacak alternatifler üzerine durduk. Ekonomi Bakan Yardımcılığımız döneminde de Mut'tan olsun da kim olursa olsun diyerek, hemşerilerimin emrinde oldum. Bugün şartlar böyle nasip diyoruz. İnşallah ilçemizin yetiştirdiği genç kardeşlerim daha iyi, daha yüksek konumlara tırmanacak ve ilçemize en güzel hizmetleri vermenin gayesini güdecek” dedi. Ankara Mutlular Derneği Başkanı Şener Küçüktat'ın Karaman'dan Mutlu Meclis Üyesi olması gerektiği mesajını üzerine aldığını ifade eden Sever; “Şener kardeşim çok doğru bir mesaj verdi. Ben konuyu üzerime alıyorum ve Sayın vekillerimizle şimdiden görüşmeler yaparak Karaman'da da Mut'un temsil edilmesi için, gerekenlerin yapılması için mücadele vereceğim” dedi.
Konuşmaların ardından Mutlu hemşerilerin karşılıklı sohbet, tanışma ve kaynaşma ortamının sağlandığı program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.
Mut'tan Haber Gazetesi olarak katılım sağladığımız etkinlikte, Mut'lu hemşerileri güzel bir organizasyonla Ankara'da bir araya getiren Ankara Mut'lular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.