Ziyaretçi akınına uğrayan Çevre ve Orman Bakanlığı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce tescillenmiş tabiat anıtı ve doğa harikası 'Mut Yerköprü Şelalesi' ziyaretçiyle dolup taşıyor.
İlçemize bağlı Evren Köyü'nde, Mart 2013 ayının başlarında toprak kayması nedeniyle Yerköprü Şelalesi yolu ulaşıma kapandı. Çevre ve Orman Bakanlığı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce 2015 yılında asma köprü ve çevre düzenlemesi yapılarak şelalenin yolu tekrar hizmete açıldı.
İlçenin önemli turizm merkezlerinden olan, Çevre ve Orman Bakanlığı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Tabiat Anıtı" olarak tescillenen şelalenin yolunun yapılmasıyla birlikte ziyaretçilerinin akınına uğrayan şelale, güzel doğasıyla gezenleri hayran bırakıyor.
Doğa harikasını gezmeye gelen ziyaretçilerden İbat Özcan, “ İlk defa Yerköprü Şelalesini gezmeye geldim. O kadar yer gezdim ama bu kadar güzel bir doğa harikasıyla karşılaşmadım. Her fırsatta yine geleceğim. Ailemle güzel bir gün geçirdik” dedi.
Tabiat anıtı olarak tescil edilen ve Ermenek çayı üzerinde yer alan Yerköprü Şelalesi'ni gezginciler, doğa harikası olarak yorumluyor. Mut ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki şelaleyle ilgili uzmanların yaptığı araştırmada, 110 milyon yıl önce kretose yaşlı kireçtaşlarının faydalanması sonucunda çok dar bir kaynak suyun varlığıyla ortaya çıktı.
Yaklaşık 30 metre yükseklikten akan şelalenin, kendisini oluşturan 200 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve tabanı göl olan su tünelinin içerisindeyse doğallığı bozulmamış sarkıt ve zengin bitki örtüsü yer alıyor. En etkili yerlerden biri olan ve köprü görevini gören mağaranın Gezende Barajı'ndan gelen suyla beslenmesi ve kayanın dibindeki gözden çıkan suyun birleşme yerindeki hareketlilik beraberinde serinliği getirirken, suyun düştüğü noktada da oluşan gökkuşağı izleyenlere görsel bir şölen sunuyor.