İlçemizde yaşayan 107 yaşındaki yaşlı kadın, damar tıkanıklığı nedeniyle kesilme noktasına gelen bacağı tedavi edilerek yeniden yürümesi sağlandı.
Özel Doğuş Hastanesi'nde Uz. Dr. İbrahim Konukçu, Uz. Dr. Sabri Seyis ve Op. Dr. Alp Aslan'dan oluşan ekibin 1 saatlik operasyonu ile yaşlı kadın tekrar yürümeye başladı.
Mut'ta yaşamını sürdüren 107 yaşındaki Havva Erdem, sol bacağında ani başlayan şiddetli ağrı şikayeti ile yakınları tarafından hastaneye götürüldü.
Babaannesinin o güne kadar tamamen sağlıklı olduğunu anlatan yaşlı kadının torunu, "Babaanneme yapılan tetkiklerde sol bacağında damar tıkanıklığı olduğu tespit edildi. Ancak babaannemin ileri yaşından dolayı damarın ameliyat ile açılmasının mümkün olmadığı ve bacağının kesileceği söylendi. Farklı doktorlara gittik ama kimse bacağını kesmeye yanaşmadı. Gün geçtikçe bacağı morarmaya başladı ve ağrısından duramaz hale geldi. Bir doktor yakınımızın tavsiyesi ile Özel Doğuş hastanesine getirdik. Özel Doğuş Hastanesi'nde Uz. Dr. İbrahim Konukçu, Uz. Dr. Sabri Seyis ve Op. Dr. Alp Aslan tarafından muayene ve tetkikleri yapılan hastamıza anjiyo yöntemi ile balon önerildi. Zaten çaresiz kalmıştık ve hemen kabul ettik. Yaklaşık 1 saat süren işlem sonrasında bacak damarının tam tıkalı olduğu ve açıldığı söylendi. Babaannemin bacağındaki morluklar saatler içerisinde düzeldi ve ertesi gün tamamen normale döndü. Ağrısı tamamen geçti. 2 gün gözlem altında kaldıktan sonra çok şükür tekrar sağlığına kavuşarak yürümeye başladı" dedi.
BEL FITIĞI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR
Bacak damar tıkanıklıkları konusunda bilgi veren Uz. Dr. İbrahim Konukçu, "Uzun yıllar sigara içenlerde ve şeker hastalarında bacak damar tıkanıklıklarıyla çok karşılaşıyoruz. Hastalar özellikle yürürken olan bacak ağrısı ve kramptan şikayetçi oluyorlar. Maalesef hastaların büyük bir kesimi bu şikayetleri önemsemiyor veya bel fıtığından olduğunu düşünüyor. 107 yaşındaki hastamızda olduğu gibi bazen şikayetler çok ani başlıyor ve zaman kaybedilmesi bacağın kesilmesine kadar gidebilecek sonuçlar doğuruyor. Son yılarda teknolojik gelişmelere paralel olarak kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi bölümlerinin ortak çalışması ile hastalara anjiyografik tekniklerle erken müdahale edilerek, sağlıklarına kavuşmaları sağlanabiliyor" diye konuştu.